Bugün 04-02-2012

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İncirlik Üssü’nde konuşlandırılan ABD’ye ait 4 İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) Türkiye için “ücretsiz” hizmet verdiğini açıkladı

Her iki bakan, “Türkiye İHA’ları izleyemiyor, ABD bilgileri istediği şekilde Türkiye’ye aktarıyor” şeklindeki spekülasyonlar için, “İHA’ları radarlarla izliyoruz. İHA görüntülerini gerçek zamanlı olarak alıyoruz. Kuzey Irak’da hangi bölgelerde istihbarat toplayacağı Türk makamlarının talebiyle belirlenmektedir” dedi.

NATO ile bir alakası yok

MHP milletvekilleri, İncirlik’te konuşlandırılan ABD’ye ait 4 İHA’nın kullanımına ilişkin tartışmaları TBMM gündemine taşıdı. Davutoğlu 20 Ocak 2012, Yılmaz da 23 Ocak 2012’de TBMM’ye gönderdiği resmi yazılarda İHA tartışmalarına son noktayı koydu.

Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre; Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İncirlik’teki 4 İHA’nın bir yıl için konuşlandırıldığını, tarafların aksi bildirimde bulunmaması halinde otomatikman birer yıl uzatma kararı alındığını belirtti. Davutoğlu, ABD’ye ait İHA’ların dışında, bu ülkeden ayrıca İHA satın alınacağını açıklarken, “Bu talebimizin karşılanması amacıyla ABD nezdinde girişimler devam etmektedir” dedi.

Davutoğlu, Kürecik’te konuşlandırılan NATO füze savunma sisteminin, ABD’den alınacak İHA’larla alakasının olmadığını kaydetti

Bu Haberi Paylaş

Yorum Yapmaya Ne Dersiniz

Otomobil alırken bu hataya düşmeyin
Nitelikli dolandırıcılık suçu olan ''kilom
MTV ödemelerinizi sakın unutmayın
Motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödeme
Mitsubishi 300 bin aracı geri çağırıyor
Japon otomotiv devi Mitsubishi, yaklaşık 300
Otomobil satışlarında patlama yaşandı
Türkiye otomotiv pazarı, Avrupa liginde vites
LPG’den yüzde 30 tasarruf imkanı
KSÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahit Gün